Marmeladkok

Idag kokade jag marmelad, på plommon som anfaller  om man är i närheten av trädet.  Skakade ned en fem, sex liter igår och idag ramlade ytterligare några liter. Sorten heter(nog) Jubileum. Inte säkert, svärfar minns inte längre vilket det var. Vårt andra träd är en Viktoria, men plommonen på den är inte mogna än. Tyvärr har den många plommon som liknar mumier. Den har stått trångt och i skugga i många år. Åtgärdat, men ännu har effekten uteblivit.

En sats blev med plommon, hallon och jordgubbar, en sommarmarmelad. En med bara plommon. Kryddat med lite citron och minsta möjliga mängd socker.

Sköljer av burkarna med Atamon men har inget konserverande i marmeladen mer än socker. Det behövs inte när man har en bra matkällare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: