Inte en svamp i sikte

Maken är förkyld. Det värsta som kan drabba en frisk man! Han hostar, snorar och är allmänt ynklig. Har säkert 37.5 i temp också.

Hoppas han mår bättre imorgon, han hoppas orka jobba och på kvällen spelar en av våra stora favoriter på en krog rätt nära oss. Håller tummar för att orken finns där.

Inte kunde vi traska runt i skogen med honom i det där skicket. Istället har jag petat lite här och där i trädgården. Skakade ned alla plommonen i Viktoriaträdet. Det hämnades genom att slita sönder ett finger på mig. Fastnade i nåt i barken och skinnet i en fingerled  är trasigt på hela bredden, på insidan av fingret. Aj! Dubbelidiot som inte hade handskar på!

Det trädet ska bort, inte pga det här men för att det är sjukt och gammalt. Larver av någon sort och gummiflöde och gula små prickar över hela plommonet, dvs fruktmögel,  var det på de flesta frukterna.  Förra året var där mycket få plommon, nu lite fler men i dåligt skick. Trädet står illa till, är ca 30 år gammalt och skadat i barken. Ett rent barmhärtighetsmord alltså. Ett nytt är planterat.

Kokade marmelad på de få plommon som var ok.  Inte blev det mycket men det räcker till goa rostade mackor till söndags frukost några gånger i alla fall.

Kokade in lite äpplen och rabarber igår, så nu står burkarna på rad och väntar på att bli burna till matkällaren.

Hade tänkt mig att sätta vitlök men Plantagen hade inte fått in sätt löken än. Nästa vecka sa de. Nå, platsen är i alla fall iordninggjord så det är bara att peta ned klyftorna när jag får tag på dem.  Det blir i en av bänkarna, så slipper vi plocka sniglar från de späda plantorna.

Tog också in lite örter på tork, dragon och salvia, libbsticka och mynta, gräslök och timjan. Och så ringblommor som ska dras ur i kallpressad rapsolja. Den är redan gyllengul i sig och lär bli ännu vackrare.

Rensade lite allmänt i rabatterna, slängde massor på komposten och skar bort det som kommit upp av fågelfröet där häcken var förut. Planerar att torka det och ta vara på fröna till våra pippin. Om nu vädret tillåter det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: