Syltade trattkantareller

5 liter trattkantarell

 Lag: 2.5 dl ättikssprit + 1 liter vatten + 1 kilo socker

½ tsk hela kryddnejlikor

½ tsk muskotblomma

½ tsk vitpeppar

1 bit ingefära

Koka upp lagen, den ska vara helt klar, ha i kryddorna. Häll ned den rensade färska svampen och låt sjuda ca 2 timmar på låg värme. Häll på rena varma burkar.

Avnjuts till goda ostar, till en köttbit, gärna vilt och funkar som tillbehör till och med till fisk.

Detta går bra  att göra med annan svamp också. Jag har syltat små kantareller till midsommar, de blev uppskattade kan sägas:-) en del syltar Blek taggsvamp. Bloggvännen Paula har recept och recension med vackra bilder. In o kika!

Ursprunget till mitt recept kommer från Svampguidens receptbank. Där finns massor med goda recept att testa nu i höst när vinden ylar utanför.

Syltad svamp håller sig bra i kylen, om du gömmer burken. Jag har burkarna i matkällaren där det är svalt men inte kallt. Ättikan gör att det håller sig länge. Ge bort en burk i julklapp! Om du har någon kvar, vill säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: