Vad ska man göra av Blomkålssvamp?

Det ligger en rensad sådan i köket och rinner av. Snubblade på den på eftermiddagen i vår skog här på berget. Var ute efter rönnbär, för våra rönnar har svartnade bär, igen.

Man får skära dem i skivor för att få bort allt böss och barr ur dem. Skära bort rotbiten, där det mesta skräpet sitter fast.  Spindlarna kröp ut i ättiksvattnet den låg i först. Sen sköljde jag den bara i rent vatten och skakade av.

Ska jag fritera den kanske?

Steka med lök?

Torka den för senare tillagning?

Svåra beslut…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: