Bostadsbidrag för dig och våra folkvalda

Jag uttalar mig sällan om politik, det leder oftast bara till att jag får påhopp från alla håll. Väljer att hålla en trivsam, lätt ton här. Men nu börjar mitt mått rinna över!

Undrar över varför vi skattebetalare ska ge riksdagsmän bostadsstöd. De har löner som vida överstiger de flesta andras. Ändå ska vi som arbetar ihop deras löner betala deras boende också.

Om någon som inte är yrkespolitiker gjorde vad som kommit fram nu hade vi haft allvarliga följder att vänta.  Fängelse till och med. Bedrägeri av skattemedel är ett allvarligt brott. Till och med bevisad slarv kostar dyrt.  Om man är en vanlig medborgare alltså.

Våra riksdagsmän/kvinnor bor ofta på hotell under resor, på riksdagens dvs vår bekostnad. De har traktamente trots gratis måltider under möten mm. Det står återigen riksdagen/regering eller de som besöks för.  De flyger  land och rike runt, tar timeout när de gör bort sig.  Åker taxi  regelmässigt istället för att ta tåget eller bussen som de kräver att vi andra gör. Åker på ”studieresa” istället för att säga som det är, semester.  På skattemedel.

Flera gör säkert liknande saker men en har varit under lupp den senaste veckan. Juholt.

Om ett vårdbiträde eller en enklare  fabriksarbetare skulle be om bostadstillägg så kom det inte en krona med det här inkomsterna.  De tar förresten normal inkomsttagare  närmare ett år att komma i nivåer med riksdagsledamöternas månadsinkomst.  Om man har 20000 i månaden, som många måste klara sig med tar det 7 och en halv månad att få ihop Juholts grundlön!

Juholt(S) får 144 000 i månaden + tillägg från partiet upp till statsministerns lön, för de anser att han inte klarar sig på mindre.  Denna herre i medelåldern borde kunna matte och kunna hålla ordning på sina kvitton, men har ändå kommits på med grovt slarv med riksdagskortet. Herrn har tagit ut dubbla ersättningar själv men begär av oss att vi ska vara hederliga. Hans bild av demokrati är den välkända från gammelryska tiden. Folket betalar, politrukerna vältrar sig i lyx.

Vad värre är äger eller hyr Juholt inte själv  lägenheten vi betalar för, utan den är hans ”flickväns”!  Så vi betalar hennes bostadskostnad.    Han är med på kontraktet så han borde rimligen vara skriven där, men icke.  Han har sammanbott med ”kulbon” i Västertorp, som han kallade henne för,  i fyra år, trots det är han är skriven i Oskarshamn och därmed berättigad till stöd för övernattningslägenhet i Stockholm.

Någonstans under resans gång  han denne herre glömt vem han är vald av, vem han bör arbeta för. Rofferi och roffera! Allt till mig! Inte undra på att sosse blivit ett skällsord!

Vilken representant för arbetarpartiet!

One response to this post.

  1. Tomma tunnor……….jag kommer!!!!!!!!!
    Har inte rullar på evigheter nu.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: