Pumpasoppa till middag

Köpte en Buttenutpumpa här om dagen. Tänkte koka soppa på den, och glömde sen bort den. Nu blir det av.

För en pumpa tar jag en 2 cm bit ingefära och en kub vegetarisk buljong. Lite salt och vitpeppar att krydda med. 2½ del matgrädde behövs också.

Först delar jag pumpan i bitar, kärnar ur och skalar dem. Delar i mindre bitar som jag rostar i ugnen med lite rapsolja på. Kokar dem mjuka i buljongen med riven  ingefära och kör rubbet i mixern.

Häller allt åter i kastrullen och tillsätter matgrädden. Sen får soppan puttra ihop för att smakas av före servering med ev salt och vitpeppar. Soppan ska vara mild och len. Gott med en bit bröd till men funkar utmärkt utan också.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: