Rabarberpaj för fyra

Ta en  bunt med rabarber, 5-6 stjälkar, gärna röda  som är sötare. Skär i bitar på 1-2 cm ungefär. Lägg i en ugnsform stor nog för pajen. Strö på 2dl syltsocker och stoppa i ugnen på ca 175 grader i en halv timme. Då blir rabarbern mjuk och saften binds av syltsockret så det inte rinner så mycket sen. Ta annars 1 msk potatismjöl och blanda i sockret.

Under tiden mäter du upp 2 dl socker(gärna råsocker), 75 gram smör(laktosfri), 2 dl havregryn och 1 dl vetemjöl i en plastpåse. Knyt ihop påsen och knöla mellan fingrarna tills innehållet blivit smuligt. Ställ i kylen.

När rabarbern är klar tar du ut formen, strör på smulorna ocgh stoppar formen i ugnen igen. Klart när smulorna fått fin färg. Det tar en halv timme ungefär.

Njut som det är, med vaniljsås eller med glass.

2 responses to this post.

  1. Mandelriskor brukar det finnas i mängder i alla mina skogar.
    Men du så långt är det inte. Enligt matte som tror att hon vet ungefär var du bor så är det typ 8 mil eller så.
    Det skulle faktiskt kunna gå att träffa mej i skogen på typ halva vägen. Jag är en del i Skottvång (söder om Åkers styckebruk) och jobbar som svamphund på hösten.
    Kanske vore nå i september eller så…….
    Matte blev alldeels till sej över svamptyget. Hon funderar på vad du tar för kassarna.

    Svara

  2. Oj, jo det kunde ju gå, faktiskt. Med bil så! Och dem har du inget otalt med har jag förstått. Brukar till och med jaga svamp kring Skottvång, den där japanska du vet, den växer där.
    Hälsa matte att om hon mailar mig från sysidan så löser vi med tygfrågan. Den där pluppen med saxen här bredvid, du vet.

    Svara

Lämna ett svar till Sigge Svamphund Avbryt svar